onsdag 26 november 2014

Sen november lista!!!

Den här har jag tagit från Jennifers blogg, där hon blev utmanad att svara på 10 frågor och sedan nominera andra, varav hon även nominerade dem av hennes läsare som ville! Jag är ju lite svag för listor, men väljer att inte nominera vidare, utan snarare säger som så att vill ni, så svara på dessa frågor ni också!

 
1. Vilket är ditt första minne?

- Jag tycker den här frågan är svår. Å ena sidan minns jag när vi flyttade från Grycksbo till Hosjö, hur vi första gången kom körande på den stora Gävlevägen och tog avfarten ner mot det som skulle bli vårt nya hem. Jag vet att det berättas för oss att jag och brorsan var sjuka då, vi hade typ vattkoppor (detta minns jag dock inte, jag minns inte heller när vi kom in i huset, men jag minns den här avfarten). Jag tror att jag var 5 år, eller kanske skulle fylla 5 år.

2. Hur såg du ut för exakt ett år sedan?

Bilden tagen den 29 november 2013!
- Ganska mycket som jag ser ut idag, lite kortare hår bara!

3. När hade du hjärtklappning senast?

- På dansen i Pite, och det var inte av godo. Så nervös och rädd för att en viss person skulle fånga mig igen, ville INTE dansa med denne. Tänk er någon som för det första inte kan dansa, som sedan står och vrålglor med sluskigt leende, och som tillsist börja typ smeka dig längs med sidorna! Urk, nej tack. Tacka vet jag de där som verkligen KAN dansa fox!!! Men ser det positiva i det hela, jag var jäklig bra på att bjuda upp andra den där kvällen… =)

4. Vad ser du fram emot just nu?

- Jag ser fram emot 3,5 veckors ledigt vid jul. En vecka i Falun med mamma och pappa, syrran och svågern, och sedan 2 veckor i USA med syrran för att hälsa på brorsan, svägerskan och sötaste brorsbarnen. Få träffa finaste lilla A för första gången, och se hur stor C har blivit. Ett år sedan vi träffade henne senast.

5. Vad gör du om fem år?

- Har en drömvariant och en kanske variant. Drömmen är att jag träffat någon, bor i hus, har fått två barn och även har fått min examen och har ett fast jobb neråt bergslagen någonstans – Västerås, Örebro, Uppsala kanske (eller om jag ska drömma ännu mer så är min partner från typ Skottland eller Irland och jag har bestämt mig för att flytta dit). Mer troligt är nog att jag i varje fall har ett fast jobb, kanske bor jag kvar här, kanske bor jag neråt Bergslagen. Kanske har jag träffat någon, det är svårt att tänka kring när jag inte alls kan se mitt liv om ens ett år. Så vi kör på drömversionen! Håll tummarna!

6. Vilken är din värsta ovana?

- Att plocka upp i-phonen det sista jag gör på kvällen och det första jag gör på morgonen!

7. Din sista måltid om du får välja helt fritt?

- Fläsk och löksås, tomatfläsk i form eller kålpudding!

8. Berätta tre saker vi inte vet om dig! (Ha ha, undrar om det finns något ni inte vet om mig?!)


1) Jag älskar animerad film och då gärna tankeväckande berättelser som jag märker ofta handlar om de där som kämpar i motvind. Mina favoritanimerade filmer är Monster Inc, Hotel Transylvania, Shrek-filmerna och nu på slutet både Modig/Brave och Frost/Frozen.

2) Jag är överdrivet organiserad när jag lagar mat; det vill säga förbereder allting innan jag kommer i gång med själva matlagningen. Som i matlagningsprogramen där allting redan ligger färdighackat i skålar. Sådan är jag! Annars blir jag galen och überstressad och då blir det aldrig bra.

3) Jag är LIVRÄDD för hårda argumentationer och konfrontationer, särskilt när folk är arga på varandra och bråkar och skäller (därför som jag har så svårt för debatter). Jag blir så obekväm och rädd, att jag bara vill fly därifrån, får allvarligt alltså svårt att andas och börjar hyperventilera. Jag är inte heller bra på att höra kritik mot mig själv när jag själv är osäker över min egen prestation eller dåligt insatt i ett projekt. Då sjunker mitt självförtroende och väldigt ömtåliga självkänsla till botten på en gång. Konstruktiv kritik däremot och sakliga argumentationer där en lyssnar och tar in och sedan säger motfrågor; det älskar jag istället!

9. Vad är du rädd för?

- Att någon i min närmsta familj ska gå bort, tror inte jag skulle överleva det. 
 
10. Vem skulle spela dig i filmen om ditt liv?
- Emma Watson eller Emma Stone, inte för att de är lik mig på något vis, men de är så fantastiskt snygga och coola att jag vill vara dem.

1 kommentar:

  1. Åå jag älskar filmen Brave! (såg den för bara en liten stund sen faktiskt!)
    Och nu blev jag så sugen på att se Hotel Transylvania att jag genast måste fixa hem den och se den lagom till franskorna är klara!

    SvaraRadera

Fullspäckad helg i bergslagen

Det var planerat sedan länge att jag skulle åka hem till Dalarna den förra helgen. Tanken var från början att jag skulle ha mina semestervec...