torsdag 27 november 2014

Mitt fotograferande!

Jag är inget proffs. Jag har inte ens en systemkamera, trots att det legat högt upp på min "att införskaffa"-lista väldigt länge. Men jag vill kunna ha tid för att ägna mig åt mitt fotograferande. För det är ändå den konstart som jag gillar absolut bäst. Jag har till och med läst en kurs i Digitalt foto och bildhantering, just av den anledningen. Under den kursen lånade jag dock mina syskons kameror, för båda de hade/har digitala systemkameror. Jo, för det är faktiskt så att det här med foto, det är något som vi alla tre syskon tycker om, och jag vet att även mamma älskat det en gång i tiden!

Så satt här för några veckor sedan och kikade på bilder i mina facebook-album. Jag har haft facebook sedan 2007, så det har blivit en bunt album och Instagrambilder. Jag valde ut några jag tyckt mycket om och tänkte att jag ju kan visa dem här. Så kan vi fundera varför de står ut. De är inte originella, det är bara bilder jag tycker om!

På promenad i Luleå!
Stiko-Per Larsson, med svågern bakom trummorna!
Brorsan och svägerskan i bergen utanför Denver!
Min kompis i en av trapporna vid Versailles!
På Hellacopters farvälturne, platsen var Trägårn i Göteborg.
Allas vår Petter Northug som svängde upp så fint där jag och pappa satt ute i spåren och fikade! Jag upp med kameran och lyckades med konststycket att få till denna bild!!!
I Norra hamn i Luleå på min födelsedag i år! Enkla linjer och fina färger!
Älskade skruttfia på mamma eller fasters axel!!!

3 kommentarer:

 1. Jag älskar också att fotografera! :D (som du kanske märkt ;P)
  Och jag tycker att det är så roligt att leka med bilderna i photo shop! Inga avancerade grejer för mig än som bara pillar lite med ljus, kontrast och färg men jag är på G!
  Skulle så gärna gå en fotokurs och lära mig en massa! Vill också börja använda systemisen vi har här hemma då jag för tillfället mest använder min lilla Sony DSC - RX100. Den hade fått så bra betyg samt att den inte är stor och klumpig och lätt att ta med sig överallt som gjorde att jag valde den. (läste att den var som en systemkamera i kompakt form)
  Men samtidigt vill jag lära mig systemkameran som är en aningens mer komplicerad.
  Men jag är supernöjd med min lilla svarta! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker förvisso att Photoshop är bra, räta upp bilder osv, men älskar absolut mest att använda mig av naturligt ljus och komponera bilderna utifrån hur miljön runt omkring ser ut. Jag söker inspiration oftast i mina bilder, vilken berättelse eller känsla förmedlar detta?! Blir bättre och bättre på att ta bilder på människor, men är absolut mest duktiga på att ta bilder på ryggar, visa vart de är på väg någonstans osv. Fotokursen jag läste gick på distans på högskolan Dalarna, jag avslutade faktiskt den inte, för fick jobb i Gruvan och bollade därmed två jobb ett tag, känns trist, jag var verkligen bara två uppgifter från klar så ska kanske höra av mig till högskolan och höra om jag kan fixa den kursen!

   Radera
 2. Håller med! Men jag har haft oturen att jobba dagarna det har vart bra ljus (solsken) och jag gillar inte när mina bilder är gråa och färglösa tack vare det så då hjälper jag dem lite på traven! :-D
  Det var en här i bygden som höll kurs för något år sedan och jag grämer mig fortfarande över att jag inte var med på den. Har dock för mig att den låg på alla mina jobbdagar så det hade säkert vart en omöjlighet för mig att delta iaf. Och nu har han såklart flyttat härifrån..

  /Pernilla

  SvaraRadera

Fullspäckad helg i bergslagen

Det var planerat sedan länge att jag skulle åka hem till Dalarna den förra helgen. Tanken var från början att jag skulle ha mina semestervec...