tisdag 17 november 2015

Mer och mer medial uppmärksamhet

Idag har telefonen ringt flera gånger redan och folk hör av sig som vill tipsa om företeelser och personer från Kiruna. Så jag antar att folk nog hörde oss i radion i går. Tyvärr kan jag bara ta tipsen och förmedla dem vidare, för min roll är ju den minst utvikande så. Skulle någon höra av sig som jobbat på stadshuset och kan berätta om funktionerna av lokalerna: då är jag rätt person att prata med, men andra spännande saker som hör till företeelser och händelser i stadshuset är det mest min etnologkollega som kan vara intresserad av.

Så här lät vi igår i varje fall, den korta versionen. I nyhetssändningen då det sändes förklarar de också bakgrunden och presenterar att det är Sophie Nyblom som talar först om begreppet "Kirunabornas vardagsrum". Lite skoj att se att det är delat i dagsläget 36 ggr på FB. =) Om ni trycker på länken kan ni också läsa artikeln som hör till och se lite bilder.

Vi blev alltså intervjuade av P4 Norrbotten i förra veckan när vi var upp och snart kommer även reportaget i DIKs medlemstidning (facket DIK) som gjordes i slutet av september. Det ska bli spännande också. Vi har läst artikeln, men inte sett bilderna. Det märks med andra ord att vi arbetar med något som folk är intresserade av och vad mer som kommer hända nu framöver är mer osäkert. Kommer antagligen att bli ännu mer aktuellt i samband med att husen faktiskt börjar rivas på allvar. Än så länge har ett par av gårdarna i området Ullspiran rivits, ett miljonprogramsområde. Där invigs i dagarna en park så folk ska kunna besöka området ett tag till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fullspäckad helg i bergslagen

Det var planerat sedan länge att jag skulle åka hem till Dalarna den förra helgen. Tanken var från början att jag skulle ha mina semestervec...