måndag 18 augusti 2014

Det är den jag är!

Jag bestämde mig för att plocka bort twitter från min telefon och har även sagt att jag inte får gå in där på min dator heller förrän allra tidigast ett par veckor efter valet. Jag beslutade mig för att jag göra så eftersom jag varje dag blev tokarg av att läsa vad vissa människor där skrev. Människor som i vanliga fall är jättetrevliga och som jag gillar och har en del gemensamt med, men som rent politiskt använder sig av en barnslig och provocerande oartig attityd.

För att ge ett exempel ska jag berätta vad en liberal skrev. Hen uppmanade folk att rösta rätt i valet, att rösta på röd-grönt var inte rätt, för vi såg ju att det (socialismen underförstått) inte funkat så bra i Nordkora, Östtyskland, Sovjetunionen etc.

Jag ÄR socialist, jag är uppvuxen med socialister och har socialistiska vänner i massor. INGEN av oss ser ett land framför oss som ska bli en diktatur - jisses, det är 2014 och ett modernt rikt land som heter Sverige! Att använda det där som hen skriver som argumentation är så skrattretande barnsligt att jag skulle vilja skrika. Ungefär som när samme liberal argumenterade för att hotet från de nazistiska partierna var lika stort som vänsterpartiets. Redan då visade jag mitt missnöje och kallade det ett hån, men hur tusan talar en reson med en människa som verkligen inte vill lyssna på det örat?! Som inte vill sätta sig in i och förstå sina politiskt oliktyckande?

Och det fortsatte. Feminismen attackerades och det skylldes på radikalfeministerna att män mår dåligt och i större grad tar självmord; inte att det beror på ett sjukt snedvridet samhälle som ställer omänskliga krav på både kvinnor och mäns könsroller och att det är DET samhället som feministerna kämpar för att det ska försvinna! Det är i varje fall min feminism! Jag gillar inte när när alla feminister ska dras över samma kant, för även fast det må vara en och samma ideologi, så är vägarna för att nå dit väldigt olika för alla. Tyvärr håller hela feminismen på att kapas av F! som indirekt i princip skrattar åt de andra partiernas feminism. Jag vet inte om det är deras mening, men det känns onekligen så. Så jag förstår att det finns många som tidigare kallat sig själv feminister som börjar ta tillbaka det pga att de stödjer ett annat parti. Det är synd.

Jag må vara naiv och tro det bästa om alla människor tills bevisad motsatsen, men jag tänker inte sitta tyst och bli hånad för att jag är socialist och feminist, för att jag tror på alla människors lika värde och rätt att få må bra, för jag inte vill att möjligheten till att studera på universietet och högskola ska bli en klassfråga utan att ALLA - oavsett ålder, kön, bakgrund etc - ska få utbilda sig till det de vill!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fullspäckad helg i bergslagen

Det var planerat sedan länge att jag skulle åka hem till Dalarna den förra helgen. Tanken var från början att jag skulle ha mina semestervec...