tisdag 9 december 2014

Lucka 9; En bild från din arbetsplats/skola

För ovanlighetens skull är idag en dag när jag flänger runt lite. Något som på mina tidigare jobb varit det jag faktiskt gjort mest. Byggmöten, rådgivning, referensgrupper, inventeringar osv - sådant där som en byggnadsantikvarie på ett länsmuseum ofta får göra och som faktiskt är en av anledningarna till att jag älskar mitt jobb. Tänk vad jag fått se mycket av de län jag jobbat i "bara" på grund av att en socken velat renovera sin kyrka t.ex.

Men mitt jobb är lite annorlunda där jag är nu, jag är ju, tillskillnad mot tidigare, projektanställd, så allt (eller ja, det mesta) fältarbetet har redan utförts under sommaren och hösten (kika gårdagens inlägg om ni inte vet vad jag ägnar mig åt ;-)) och nu sitter jag mest på mitt kontor och skriver rapport.
Mitt mer än stökiga skrivbord!
Ibland får jag dock hoppa in och göra lite andra saker (vilket kan vara skönt för att släppa det där projektet som tar upp varje liten por av mig) och idag var en sådan dag. Först har jag varit på möte på Luleå Stift och diskuterat framtida informationsprojekt rörande vårt kyrkliga kulturarv - mycket spännande, tänk vad mycket historia och saker som speglar både dåtid och samtid som finns i våra kyrkomiljöer som folk missar p.g.a att de har en förutfattad mening om vad en kyrka är och vad folk i kyrkan arbetar med. Just nu sitter jag och förbereder inför morgondagen när vi far till Kiruna (igen) för att hålla en presentation om dokumentationen på Folkets hus där, men vi ska även bli presenterade för Stadshuset som kan komma att bli ett framtida uppdrag. Tåget går i varje fall JÄTTEtidigt!!! Snart ska vi ha avdelningsmöte (avdelningen för kulturmiljö - dvs arkeologer, byggnadsantikvarier och så har vi även lyxen att ha en etnolog hos oss) och direkt efter det ska jag faktiskt in till stan igen och få träffa en psykolog som förhoppningsvis ska hjälpa mig med att hantera stressen som tyvärr kommer med mitt arbete. Ser med skräckblandad förtjusning fram emot det.Lucka 9 i Emily Dahls "Året som gått" julkalender!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fullspäckad helg i bergslagen

Det var planerat sedan länge att jag skulle åka hem till Dalarna den förra helgen. Tanken var från början att jag skulle ha mina semestervec...