lördag 6 december 2014

Lucka 6; En bild från en resa du gjorde under året!

Dagens lucka i Emily Dahls roliga julkalenderutmaning! Idag handlar det om ett av mina favoritämnen, resor!!!Lucka 6; En bild från en resa du gjorde under året!
Min syster ringde mig i vintras och funderade om vi istället för att åka till Frankrike på hårdrocksfestival (där svågern/syrrans man skulle spela med sitt band) över midsommar, faktiskt skulle göra något annat, något eget och något som skulle passa oss som båda har stressiga jobb och haft en jobbig vinter på flera plan. Det tog inte lång tid innan vi kom fram till att det var kanske nu som vi skulle ta och åka till Norge! Varken jag eller syrran har egentligen varit där (hör och häpna), så vi hade faktiskt ingen aning om vad vi skulle sikta på för plats att åka till. Det enda vi visste var att vi ville se fjordar och vi ville ha möjlighet till att få vandra. Så vi la ut en förfrågan på Facebook och fick snabbt svar av en av brorsans kompisar som bor i Norge (och är halvnorsk) och av de förslag han gav så fastnade vi för Geiranger och Geirangerfjorden.


Så ett par dagar före midsommarafton satte vi oss i hyrbilen och gav oss iväg mot vårt västra grannland. Vi körde ifrån Örebro, över gränsen i Värmland, körde upp förbi Hamar och Lillehammer och sedan ut mot fjordarna - hur bergen växte och växte till att vi vid något tillfälle trodde att vi äntrar Mordor. Jag kan säga er att vi båda förälskade oss rejält i Norges landskap. Helt otroligt vilken resa det blev och vad vi utmanade oss själva på många plan. Ja menar bara att köra på dessa serpentinvägar, möta bussar på fel sida i svängarna. Vi sa båda att hit måste alla åka, att det kunde vara en av de vackraste platserna på jorden och det är definitivt inte sista gången vi åker till Norge. Bilden är tagen när vi åkte på en båttur på fjorden där vi fick se massvis av vattenfall och helt galet placerade gårdar uppe på avsatserna, där tidigare ägare knöt fast både djur och barn för att de inte skulle trilla över kant!


Det är bara en sak jag är rädd för nu. En av mina absoluta drömresor är till Skottland och de skotska högländerna, men jag hörde en gång ett påstående som sa det att Skottlands högländer är det vackraste du kommer att ha sett, tills dess att du åker till Norge! Stämmer detta blir jag rädd, för jag vill älska Skottland och jag älskade verkligen Norge!!!

1 kommentar:

  1. Åh, vilken bild och texten därtill, blir riktigt sugen på en tur till Norge :) kanske ska lägga in Geiranger på önskelistan till i sommar!

    SvaraRadera

Fullspäckad helg i bergslagen

Det var planerat sedan länge att jag skulle åka hem till Dalarna den förra helgen. Tanken var från början att jag skulle ha mina semestervec...