måndag 8 december 2014

Lucka 8: Gnusselfars


Lucka nummer 8 gav mig en ny romanidé, hurra!!! Utmaningen från Anna Skriver under!


Skrivutmaningen den 8 december:


Hitta på ett ord som ger noll googleträffar. Låt det vara titeln på en roman. Skriv det första stycket i romanen.


Gnusselfars och andra eländesskap


Introduktion/prolog:

5 saker visste jag:
  1. Jag bodde i en jävla skithåla där invånarna varken fattade eller brydde sig om vad feminism eller rasism var, men däremot var de fantastisk engagerade i byns curlinglag som hade mer vilja än talang, eftersom de typ bara spelade tre matcher om året och dessa mot ärkerivalerna i grannbyn (de kunde sällan säga att ett lag vann, eftersom de oftast fick avbrytas på grund av slagsmål efter något tveksamt domslut).
  2. Skithålan hade en stor arbetsgivare i Ostfabriken där större delen av invånarna spenderade sina dagar. Ostfabriken låg i en gammal industrilokal som en gång tiden varit anledningen till att byn ens dök upp på kartan, men då hade de tillverkat kätting och haft över 1000 personer anställda. När jag nu säger att större delen av invånarna i Skithålan jobbade på Ostfabriken så talar jag om typ 40-60 personer. För större var inte byn! Det var ju en skithåla!
  3. Folkets hus var annars den största publikdragaren i Skithålan. Någon ambitiös fritidspolitiker hade fått för sig att om de kunde locka någon driftig entreprenör att investera i den gamla skolan som inte användes längre så skulle de kunna starta upp både lunchrestaurang, bibliotek, biograf och danspalats där, men det var inte de lättaste att locka dit någon som ville investera och allt var på väg att gå åt skogen. Men hela projektet fick en oväntad draghjälp när fritidspolitikern fångades på bild i en skvallertidning när han grovhånglade med en manlig schlagerstjärna utanför en klubb i Stockholm. I byn var folk inte chockade trots att han levde sitt liv tillsammans med en småskolelärarinna, de hade vetat att han egentligen var homosexuell länge och bara väntat på att han skulle komma ut, men däremot så var folk i landet mycket fascinerande över vad schlagerstjärnan sett hos den här politikern från en liten håla i Hälsingland?! Så helt plötsligt fanns det flera intressenter till att investera i Folkets hus och efteråt stod dansbanden på kö för att komma och spela. Succé!
  4. Själv avskydde jag dansband, men älskade av någon mystisk anledning att dansa och…
  5. …i slutändan så skulle jag ju ändå bort från den här skithålan till hemort och bort från den här gnusselfarsen till liv jag hade. Jag skulle ta mig till storstan och bli skådespelare, jag skulle gifta mig med Gerard Butler och flytta till Hollywood (eller om han nu ville bo i Skottland så skulle det vara heeelt ok också).
     
    Ja, förvisso vet jag inte det där sista, men drömma vet jag att jag kan…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fullspäckad helg i bergslagen

Det var planerat sedan länge att jag skulle åka hem till Dalarna den förra helgen. Tanken var från början att jag skulle ha mina semestervec...