måndag 22 december 2014

Lucka 22; En bild som du tycker är din finaste från i år

Lucka 22 i Emily Dahls "Året som gått"- julkalender.Bilden togs i våras i den lilla byn Marnäs utanför Enviken i Dalarna, det vill säga platsen där min pappa är född och uppvuxen! Jag, mamma och pappa hade varit på 70-års kalas hos min farbror och innan vi åkte hem ville vi svänga förbi gården där farmor och farfar bodde, detta av den sorgliga anledningen att de som köpt gården misskött den så totalt och förstört i princip allt av det som farmor och farfar värderade - framförallt trädgården med massvis av fruktträd, buskar och andra odlingar! Det var ju hem till farmor och farfar som vi åkte som små för att hjälpa till att plocka potatis, jordgubbar osv! När brorsan var riktigt liten så önskade han att få "åka faffa äta gubba"! Jag tog bilder på den förstörda gården, men vände mig även om och tog bilder på Marnässjön (som egentligen är en damm tror jag) och lyckades fånga guld! 

Innerst inne önskar jag att farmor och farfar hemsöker sin gamla fina gård med huset som de själva byggt, för så som det ser ut nu krossar mitt hjärta! 

2 kommentarer:

Fullspäckad helg i bergslagen

Det var planerat sedan länge att jag skulle åka hem till Dalarna den förra helgen. Tanken var från början att jag skulle ha mina semestervec...