söndag 31 maj 2015

Ändrade planer för dagen och väntande stora planer för nästa helg


Skulle egentligen har följt med kollegan och grannen med hennes döttrar till Grahns och rida idag, men knäna har ju sagt ifrån rejält och rådfrågade henne igår om just knäna arbetar mycket när en rider och så är det ju. Så beslutade mig för att stanna hemma istället. Jag vill ju inte ställa till något med dem så jag inte ska kunna dansa eller springa resten av sommaren - har ju storartade planer för sommaren.

Kanske lika bra att det blev inställt förresten - regnar riktigt mycket ute nu, såååååå mysigt. Jag ska ha fixardag här inne. Tvätta, städa och börja packa inför Kiruna. Kommande vecka kommer gå så fort: planeringsdag på kontoret måndag och tisdag, tisdagkväll tar jag tåget till Kiruna, jobbar där hela onsdagen och åker tillbaka till Luleå på torsdag och sen på fredag åker jag till Örebro och ska få krama på lilla Pyret och på lördagen fortsätter jag mot Linköping och 30-års kalas, söndagen blir det en liten roadtrip till Vadstena med vännerna innan siktet blir inställt på Hallsberg och tåg mot Arlanda och så sent flyg hem till Luleå.

Såg precis sista avsnittet på säsong 1 av Outlander. Någon som har hunnit se det? Är det bara jag som tyckte de gick lite för långt i sitt återberättande av vad som hänt Jamie?! Inte att det inte ska berättas, men det finns en gräns som jag även märkt när jag läser vissa böcker; att blir det för mycket elände eller äckel; då slutar en tillsist att chockeras över det. Tänker på den gången jag läste boken om Punken, en typisk sådan bok när en tillsist inte chockerade över något i den. Det blev lite samma känsla i Outlander idag.

I övrigt är det Mors dag idag. Kluven till dessa dagar och har de senaste åren mest använt dem till att skänka pengar till mammor som inte har det lika bra som min mamma, men samtidigt vill jag ju inte att mamma inte ska tro att jag inte bryr mig om henne, trots att jag visar det varje dag hela året. Har fortfarande hemska minnen från den gången vi glömde bort mors dag. Så något ska jag fixa! =) Och till syrran också som firar sin första som mamma!

lördag 30 maj 2015

Uppgivenhet och glädje...

Fredag 29/5 - 2015, kl. 16:00

Gick hem lite tidigare, mår inte bra. Känner mig otroligt trött och smått förvirrad och funderar på varför?! Mycket som händer, planer som ändras, saker jag vill, ett knä som gör ont - ja, ondare och ondare, insikten om att jag måste tvätta i helgen för nästa vecka kommer gå i resandets tecken - Kiruna först med jobbet och sen Örebro och Linköping till helgen - så jag kommer inte kunna tvätta då. Måste också se över vad jag ska ha för kläder på kalaset, jag har inte funderat  kring någon morsdagpresent alls och present till födelsedagsbarnet har jag inte heller tänkt på, liksom något till Pyret.

Nej, trött trött trött - spänningar som släpper. Då vill jag ju dansa, få glömma bort allt sådan där annat en stund och bara må bra och va glad - så VARFÖR skulle jag ramla i tisdags och göra illa knän som jag aldrig haft problem med förut??? Varför??? Hela min sommar är planerad kring dans, så har INTE tid att bli skadad.


Lördag 30/5 - 2015, kl 13:35

Har knappt vaknat än, men dagen är fantastiskt med blå himmel och strålande sol. Jag har tvättdag och måste också ta tag i hemmet - ni vet sådant där plock som att diska och rensa och städa lite. Men det blir bra, har mycket att se fram emot här framöver.

Hur blev gårdagskvällen då? - När klockan närmade sig åtta och skjutsen skulle dyka upp så släppte jag allt. Jag hade ont i knäet, jag hade inga rena kläder, så hittade på en gammal kjol och en ny tröja i garderoben - som faktiskt visade sig bli bra - och så åkte jag mot Käcktjärn och en kväll som blev bättre än jag hade kunnat tro. Började segt de två första danserna, satt den första och den andra dök herr "obehaglig" upp och lyckades få en dans. Men sen, sen dök de upp på rad - bekantskaper från danskurserna och sådana jag dansat mycket med när jag varit ute tidigare som det bara går bättre och bättre med. Det blev så himlars skoj. De gjorde ont i knäet att dansa bugg, men foxen gick bra, var nästan avslappnande istället. Var så glad för favoritpartnern från fox-kursen var där och fick en bra dans med honom igen. K och C, vänner jag lärt känna på buggkursen, var där också och blir så glad att träffa dem.

Tänkte på en sak igår. Det är ju ofta vakter på danserna, men det är såååå oroligt lite fylla - ser det egentligen inte alls, så vakterna gör i princip ingenting. Han som var vakt igår, stod och såg uttråkad ut i ett hörn, eller satt vid ett bord i kafeterian. Det här är verkligen en av anledningarna till varför jag älskar socialdansen - att det är ingen fylla. Alla har sååå himla roligt ändå, dansen räcker. För mig som alltid varit lite smårädd för fulla människor så är det så otroligt befriande. Jag är verkligen så glad som hittat dansen.


Idag då, ska fixa här hemma som sagt och hålla lite koll på hur knäet mår. Just nu är det faktiskt ok, bättre än igår - så jag håller tummarna. Har sagt att jag ska följa med grannarna och rida i morgon och tänker att jag får låta just dagsformen avgöra. Handla måste jag göra. Ska laga Linas matkasse rätt. Sen ska jag börja kika på en tv-serie jag fått tips om som heter When we go to war - en Nya Zeeländsk tv-serie som utspelar sig under första världskriget. Låter väldigt intressant.  

torsdag 28 maj 2015

Sista kvällen på Blackis för våren


Kan inte säga att jag varit jätteduktig att gå på trivselkvällarna på Blackis, men varenda gång jag gått dit (förutom en), så har det varit riktigt roligt. Denna gång var det till och med riktigt riktigt roligt. Känner igen så många fler, får leenden när jag bjuder upp och framförallt blir jag uppbjuden mer, vilket ju måste betyda att jag inte är helt dålig. Efter en bugg med en ny danspartner så fick jag ett spontant "den sista dansen gick ju riktigt bra, var riktigt kul" - min första (tror jag) bra feedback efter en bugg.  

MEN smolket i bägaren denna kväll var mitt högra knä som började värka när det var en halvtimme kvar. Livrädd för att jag skadade mitt knä värre än jag trott i tisdags vid fallet. Slog ju i det hårt. Jag hoppas verkligen att det går över till i morgon, för jag ska ju dansa i morgonkväll också. Funderar på att köpa ett sådant där knäskydd får se om det hjälper, kan ju hoppas, men annars är det väl som det är. Men jag vill INTE vara skadad. Vill inte!!! Jag ska ju dansa mig igenom denna sommar!!! 

onsdag 27 maj 2015

Planering för framtiden

Avstämningsmöte och planering inför dokumentationen av Kiruna stadshus idag. Suttit i möten med både LKAB representanten och länsstyrelsen. Jag har inte hunnit sätta mig in så mycket i denna dokumentation än, vad jag ska göra, men blev lite klarare under dagen vilket jag tackar för. Tanken är att jag ska ta mig an detta nu på åtminstone 80% av min tid. De andra 20% viker jag åt remisser och Antikvarisk medverkan. Jag hoppas det ska hålla, men tvivlar på det.


Kompis och kollegan S ska sova hos mig i natt då vi ska iväg på Projektilutbildning i morgon, landstingets projektledarkurs. Kul att göra något helt annat för dagarna två. I morgon kväll tänkte jag också ta ett besök på Blackis då det är sista trivselkvällen för säsongen. På fredag sen så har jag fixat skjuts till debutkvällen på Käcktjärns loge. Blivit varnad att det kan vara lite kallt, men samtidigt är det ju varmt att dansa. Kommer bli svårt att klä sig gissar jag. =) Men jag har köpt nya danströjor som jag tror kommer bli perfekta.


Skadeläget då? Lillfingret läker bra, knäna värker fortfarande, men blir nog bättre, däremot känner jag av min högra axel och arm, så funderar om jag sträckte till den på något vis. Ja, vi får se om det blir värre eller om det går bra. Hoppas på det senare, för jag vill ju kunna dansa, behöver det nu.


Tiden går så fort annars, om mindre än 1,5 vecka åker jag till Örebro och får träffa lillknodden, ska bli så mysigt. Och dagen efter far jag till Linköping på 30-års kalas. Ska träffa en bunt BA-klassisar vilka jag inte sett sen september, så ska bli så himla roligt. Jag behöver mina vänner också.


Hade så himla många träffar på bloggen igår och kan inte förstå hur alla hittade hit. Vill någon berätta? Antar att många trodde denna blogg var bra mycket mer spännande än vad den var när jag taggade mitt inlägg elände och skador!

tisdag 26 maj 2015

Eländesdag

Dagen idag kommer gå till historien som en eländesdag, av väldigt ovanliga anledningar. 

Ja, det är förvisso inte ovanligt att jag glömmer iphonen hemma; det händer ibland. Men att jag när jag skulle springa över den hårt trafikerade Svartöleden snubblar/fastnar över trottoarkanten och stuper rätt ner i marken - de hade jag inte räknat med. Så otroligt snopen och paff jag blev, tacksam att jag inte blev påkörd och glad att jag inte rev upp mina kläder. Men knän och ett lillfinger gick det inte lika bra med! Båda knäna är rejält blåslagna och det vänstra är även uppskrapat, och knogen på lillfingret på högra handen är helt uppskrapad också. 
Men jag fattar inte hur jag lyckades, nog därför som jag blev så chockad. 

Sedan har jag varit på cellprovstagning - ungefär något av det mest otrevliga jag vet. Missade dock att jag skulle anmäla mig i receptionen, så satt och väntade en halvtimme utan att något hände innan jag fattade att jag nog missat ett steg; för när väl det var fixat så gick det snabbt. Så en pers jag trodde skulle gå fort, gick istället långsamt. 

När jag efteråt gick till Coop för att handla lite (glömde dock handelslistan, som vanligt) så tillät jag mig att köpa en bytta Ben & Jerrys cookiedough för att muntra upp mig - så den ska jag mumsa i mig nu och läsa på inför morgondagens möten.  

söndag 24 maj 2015

Grattis Mums mums

Den här bilden dök upp ganska snart efter segern, sekunden innan han fattar att han vunnit! Och shit vad snygg han är här...knock i magen snygg! Inte alltid jag tycker det, men jo, hör till dem som är svag för honom. 

De enda australiensare jag känner älskade låten och höll på honom, känns också roligt att Sverige gav Australien 12:an (vi fick ju tolvan av dem också)! Jag då: jo, jag röstade på Estland, Norge, Australien, Belgien och en gång på Ryssland. Den jag i slutändan gillade absolut bäst var Belgien - vilket fler visade sig göra, kom på fjärde plats! Estland och Norge blev 7:a och 8:a.  

Kul slut på en otroligt lång final - höll på att ge upp flera gånger! Tur röstningen var så spännande. 

fredag 22 maj 2015

Nytt AM ärende

För första gången på över ett år har jag startat upp ett nytt Antikvarisk medverkan ärende. En fasadommålning av en helt fantastiskt byggnad - Karlsviks gamla skola. Byggnaden ska målas om med linoljefärg och jag får vara med och dokumentera detta för länsstyrelsens räkning. Som sagt, det var så länge sedan jag gjorde något sådant här att jag nästa glömt bort vad en kan vänta sig. Mycket frågor som dyker upp allt eftersom en pratar, men också så himlars spännande.
Titta på alla fönster!



På denna bild ser ni lite av anledningen till varför byggnaden ska målas om, den bubbliga färgen, ser det ut så, då mår inte byggnaden så bra, eller rättare sagt, då släpper inte färgen ut fukten och risken för rötskador på virket under är JÄTTEstor.


Skolan är idag ombyggd till bostadsrättslägenheter. Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att bo här, fick komma in i en lägenhet och kika och det blir så mysigt när en anpassar gamla lokaler för ny användning. Men först lär jag nog skaffa mig en sambo!

Så himlars skönt att det är fredag, jag ska sluta snart, flexa ut tidigare, för tycker jag förtjänar det efter de senaste mastodontjobbveckorna.





onsdag 20 maj 2015

Rundvandring i Pajala del 2

Efter lunch begav jag mig åt andra håller på ni promenad och hittade en bunt pärlor.
Trappräcke.

Trappräcken och dörrar.

Dörr med sidofönster.



Balkonger och fasaddetaljer.

Gick förbi gamla skolan som jag fått lära mig ryssarna släppte en bomb på 1940, men den exploderade inte. Faktum är att Pajala "av misstag" blev attackerade med 48 sprängbomber och 100-talet brandbomber då. Lyckligtvis dog ingen, men några hus brann ner.
Vissa hus är väl omhändertagna, andra såg ut så här...
Och så här...
Fantastiskt dörrparti.
Baksidan av samma hus.
Mikkos ängar är ett orört område centralt i Pajala, men också tillsynes övergivet. 
Himlars fint uppe på sin höjd. Hoppas någon vill ta sig an detta. 
Fick lite Hälsingegårdsvarning på denna Tornedalsgårs uppe på höjden! 
Ängsmarkerna ner mot Torneälv. 

Ska ut och åka lite bil med en av kommuntjänstemännen om ett par timmar, så får vi kika på vad vi ska prata om i morgon. Känns himlars skönt att få hjälp med upplägget, för han kan Pajala och vet hur denna kommun fungerar och vad de vill. Så heja det. Blir nog bra detta. 

Rundvandring i Pajala del 1

Har spatserat runt Pajala hela förmiddagen och fram till nu. Riktgt roligt om än lite kallt, men har varit officiell och burit min Norrbottens museum jacka!
Pajala är ett litet samhälle, så bilderna som följer nu stämmer inte alls överens med hela upplevelsen, plus att jag är arkitektur/byggnadsnörd - så jag har ju tagit kort på det finaste eller intressantaste! 

Snygg balkong.

Laestadius pörtet - där den berömde predikanten Lars Levi Laestadius huserade under sin tid i Pajala. Är byggnadsminne.
Prästgården var fin den också.

Mittemot på andra sidan vägen låg denna fantastiska funkisvilla - har svårt att fatta att denna finns i Pajala. Men taket var trasigt, liksom skorstenen - så hoppas de fixar det snart, och på rätt sätt.
Kyrkan var fin å, hade fantastiska fönster.

Promenerade upp på bron över torneälv som gungade (spooky).

Utsikten var dock riktigt fin, trots gråvädret!

Är fascinerad av broars konstruktion. Borde kanske ha blivit byggnadsingenjör också, förutom geolog, och arkeolog, och författare, och fotograf, och konditor... 

tisdag 19 maj 2015

Framme i Pajala

Kan ju inte riktigt säga att vädret är bra, men det har gått väldigt bra att köra. Konstigt nog känns det aldrig särskilt långt, trots att det är långt - beror nog på att det är ganska avslappnande att köra bil. I de här delarna av landet finns det inte så mycket att titta på längs vägen heller, mest skog, myrmarker, älvar och en och annan ren. 
Men det betyder inte att det är tråkiga vyer, denna vy av Kalix-älven var magisk med dimman som mytiskt svepte över skogen! 

Nu ska jag ta en lite promenad i regnvädret. Handla lite snacks och öronproppar, sen tillbaka till hotellet och jobba en stund innan ESC.  

Akustiska Måns


Kan inte Mums köra den här versionen på torsdag?! Låten blev ju flera ggr bättre! 

måndag 18 maj 2015

Moster

Ville bara berätta att jag igår - den 17 maj - blev moster till en liten flicka. Längtar efter att få träffa det lilla knytet. Så stolt över min lillasyster och hennes man. 

söndag 17 maj 2015

Inför Eurovision Song contest - minns tillbaka lite

Ja, det är ju ingen hemlighet att jag gillar Melodifestivalen, men framförallt så älskar jag spektaklet som heter Eurovision Song Contest. Jag tycker folk är lite fjantiga som ödslar tid på att hata evenemanget med ursäkten att "det är dålig musik" eller vad det nu kan vara, för ni kommer liksom inte övertyga oss som gillar spektaklet ändå. Så låt oss gilla detta, låt oss vältra oss i denna dakadens! 

I min värld så kan musiken i ESC delas in några olika kategorier. Låtar som är riktigt dåliga, låtar som är Eurovision bra (vilket absolut kan räcka för att få en röst av mig) och så låtar som är bra på RIKTIGT. Fast i år har det varit svårt att hitta hjärtefavoriter ännu - både i Svenska melfest och inte ESC nu. Det lutar åt att Norge får min röst, annars vet jag inte. Antar att det får avgöras på scenen. Vad tycker ni?

Som vanligt den här tiden så brukar jag lista lite favoriter genom åren här på bloggen, och jag tänkte göra så även nu. Flera kommer ni som följt mig ett tag att känna igen, för de har hängt med ett tag, andra kanske är nya pärlor jag upptäckt under året. Men det de har gemensamt, det är att det är låtar som är bra på riktigt, kanske inte alltid jag är på humör för dem, men när de är bra, då är de riktigt bra.


Den här första videon är den jag brukar säga är min absoluta favorit. Superproffsiga Roger Cicero som är superkändis i Tyskland kör ett swing/storbandsnummer. Jag har älskat den sen första gången jag hörde den för den är såååå snygg och han är så otroligt bra. Men låten kom typ jättelångt ner i tävlingen, men hade juryn bara fått rösta, så hade den typ kommit trea.

En annan låt som är sådan där riktigt klassiker är denna Serbiska pärla från 2004...

Finns en till Balkanlåt som också är så grymt bra...svag för dessa och vet mååååånga andra som är det också.


Ett tag var Danmark mitt absolut favoritland i Norden, för tyckte aldrig de gjorde mig besviken med sina bidrag, men nu de senaste åren så har de inte levt upp till det. Istället har Island tagit över den posten och det var framförallt denne blonde viking som vann över mig.

Jag gillade även låten från förra året jättemycket, tyckte de var jättesöta, men syrran avskydde den och skällde på mig för att jag röstade på dem. Men jag gillar den fortfarande. Blev lite kär i han sångaren...mmm...skägg.

Alla de här fyra låtarna har jag på en spellista på Spotify, så jag kan spela dem om och om igen om jag skulle vilja. Men en låt som jag aldrig lyckats hitta är ett bidrag av Albanien. Det är då det är tur att det finns You Tube. =)

Helmysko  uppträdande, men låten är riktigt riktigt bra.

Vad har ni för favoriter?

Laddar inför en skrämmande och spännande vecka

När jag rensat min kropp på sötsaker (det vill säga inte ätit godis/glass på ett tag) så  säger min kropp ifrån rejält när jag tillåter mig detta igen - japp, magen. Detta borde ju verkligen vara en väckarklocka när det kommer till vad sådant där innehåller. Men jag ska inte heller förbjuda mig själv att äta godis/glass, bara dra ner på det, äta det kanske en dag i veckan och fortsätter det då så här så kommer jag nog tappa sugen på det ändå.

Seg dag idag, så jag har jobbat lite. Panikar fortfarande inför Pajala, så likabra att komma igång med tänket redan nu så jag slipper inkörssträckan i morgon. Livrädd för detta, men längtar då istället tills på torsdag eftermiddag när det är över, när det är gjort. Samtidigt som det ska bli kul att få utforska Pajala. Någon som har något tips om denna ort?! Vittula ligger då där i varje fall och om jag förstår rätt så pratar väl i stort sett alla finska. Ska bli roligt att se hur de reagerar på mina uttal av vissa platsnamn - jag försöker lära mig finska uttal (två av mina bästa vänner är ju från Finland, plus en morbror) som att "u" uttalas "o" till exempel, men kommer inte ihåg allt på långa vägar. En av utmaningarna med att bo och jobba i ett län med många nationella minoritetsspråk. 

Hur ser er vecka ut då? 

Eurovision song contest vecka är det ju. Lutar mer och mer åt att Norge kommer få min röst, de sjunger så jäkla bra och han är lite småsnygg (och liknar typ hur många andra som helst). Idag är det ju förresten 17 maj, så grattis Norge!  

lördag 16 maj 2015

Dagens "att göra"-lista!

1) Vika tvätt och plocka undan tvättställningen, samt hämta tvätt från tvättstugan (som jag hoppas har torkat). 

2) Fortsätta rensa ut kläder ur garderoberna i "slänga" eller "skänka" högar. 

3) Sortera post så jag inte missat någon räkning. 

4) Laga mat - Linas matkasse rätt idag, blir Dumplings. Och så diska efter det.


5) Ta en promenad i solskenet. 


6) Sätta tidningar i tidningshållare jag köpt så jag kan ställa upp dem i min lagerhylla och se vad jag har. 

7) Sen ska jag tillåta mig själv att läsa lite. Vill få klart två halvfärdiga rätt tradiga böcker, mest för jag vill veta hur de slutar. Och för att jag just vill läsa klart dessa så jag får starta på en helt ny bok. 

Två tråkiga böcker som ska läsas klart.
 
Böcker som det kliar i kroppen att få börja läsa!!! Men de där två där ovan ska läsas ut först nu!

fredag 15 maj 2015

Konstiga handlingar

Sitter och tittar på Never been kissed - en film jag brukade tycka var riktigt söt, men som jag de senaste gångerna jag sett den, inte kan tänka bort att den "söta" kärlekshistorien egentligen borde vara ett drama. För det handlar ju faktiskt om en lärare som blir förälskad i en elev. Men vi ska glömma bort detta när Josie berättar att hon egentligen är 25(?) och att det då helt plötsligt blir ok för den här läraren att vara kär i henne. Nej, det smakar lite beskt. 

Men tänk om det hade varit ett problematiserat drama istället, det hade kunnat bli fantastiskt med skuldkänslor, passion, känslor mot sitt bättre vetande. Med det i åtanke: det borde göras en film på Colleen Hoovers "Slammed", för där händer just det. Och en sååå magpirrande kärlekshistoria. Måste läsa om den i sommar...

Kristiflygaredans

Åh, dansen i onsdags var såååå himla rolig. Jag satt dagen efter (ja, igår var det ju) och försökte lista ut varför det blev så kul just då och kom fram till några möjliga anledningar:
  1. Folk var glada(-re) - fick i princip inga ledsna miner eller suckar när jag bjöd upp och hade sådan lyckotur med nya danspartners som var duktiga.
  2. Att musiken var så bra, Blender hette dem som spelade och hade väldigt dansvänlig musik. Det var första gången jag dansade till dem och var så nöjd.  
  3. Att jag kände igen mycket folk på plats och hade en otroligt trevlig dit- och hemresa med nya bekantskaper. Känns så himla mysigt att kunna gå fram, ge någon en kram och sedan bara dansa. Det märks också att de där jag dansat med tidigare går det bättre och bättre med. Sen att jag också fick dansa med kollegan S sambo J som är jätteduktig, men väldigt sällan ute och dansar, himlars skoj. 
  4.  Att jag orkade och kunde njuta av snabba buggar på ett annat vis än jag gjort innan. Tror inte det enbart beror på att jag börjat löpträna, men kanske lite ändå. Jag är på rätt väg och förstår verkligen värdet av att öva upp min kondition, att dansen blir så himlars mycket roligare då. Inte ens vaderna/hälsenorna som krånglat så fasligt mycket de senaste månaderna störde mig nå särskilt, bara i en låt.

Jag vågade även bjuda upp folk jag visste är bra på att foxa, bl.a. kursledaren från foxkursen jag gick. Visste att jag skulle vara grymt nervös, men fick sådana otroligt bra tips av honom, saker att tänka på när jag övar på att gnussa och framförallt det här nedrans viktiga som är att inte tänka så förbaskat mycket. Tyvärr blev väl inte den dansen helbra från min sida, men ju mer jag tänkte på dessa saker sen (eller rättare sagt, försökte tänka bort), desto bättre gick alla andra danser. Blev många mysiga foxar och även en hel del bra buggar. Jag hänger inte riktigt med på all förning än - känner mig stel, men så glad när förarna faktiskt vågar utmana och prova, och framförallt vad mycket roligare det är att dansa med förare som anpassar dansen efter musiken (insåg nog inte hur viktigt det är förrän en hittar på de där som faktiskt har musikaliteten i sig).
 
Men jag är livrädd att få reda på hur jag ser ut när jag dansar - fast det är vad jag skulle behöva mest, men jag vet att då skulle jag börja tänka alldeles för mycket på det. Än så länge har jag egentligen sluppit se mig själv dansa på bild eller film - det har förvisso hänt, bland annat på foxkursen jag gick, men annars har det varit lugnt på den fronten. Det lär dock ske igen, förr eller senare, och redan nu oroar jag mig för hur jag kommer att se ut på dessa bilder. För det finns i princip alltid någon där på danserna som tar bilder. I onsdags såg jag blixtar lite då och då, men tänkte inte på om det faktiskt blev någon bild på mig. Nu är jag totalt ofotogenisk: så risken att det kommer finnas en bra bild på mig efter en danskväll är nog ungefär lika med 0, men sen vet jag också att vad jag ser och vad ni ser är inte samma sak.
http://www.dansprogram.se/images.php?typ=1&album=2015-05-13+Rotan
Detta är bilderna från i onsdags på Rotan, från en fotosida som heter dansprogram.se. Många kända ansikten och danspartners där.

När nästa dans blir vet jag inte riktigt än, men tror att det kan bli Käcktjärn om 2 veckor lite drygt. Om jag inte får för mig att åka till Bredsele om en vecka, men det är liiiite långt dit för att åka fram och tillbaka. Eller...

tisdag 12 maj 2015

En tisdag mitt i allt...

Haft migränkänning idag och tuggat Ipren för att mota bort den. Vilket gjort att hela dagen känts väldans oproduktiv. Vilket inte stämmer. För jag har varit ute och ränt och skrivit två långa mail. Även försökt ringa de här jag skulle vilja boka lokal av inför min födelsedagsfest. Så i det stora hela har jag ju faktiskt fått en hel del gjort ändå. Bara inte det där jag allra mest borde göra. Så nu får jag räkna med att jobba på fredag också.

I morgon ska jag dansa. Hoppas verkligen att jag kommer vara på humör och att det kommer bli lite trevligt folk där.

Annars har syrran BF idag. Har inte hört något, men tror nog inte det blir idag heller... Men samtidigt är de så där luriga, de kommer inte berätta när de åker till BB, utan ringer telefonen från dem - då är nog pyret redan här.

Nu blir det i varje fall hemgång för mig. Hem och laga Linas matkasse (är inne i en sådan där period igen när jag äter och äter och blir aldrig mätt, men inget godis än i denna vecka). Har lite planer på att gå på träningspass på gymmet på torsdag, eller lördag - men än så länge lämnar jag det osäkert. Har ju inte riktigt hittat disciplinen ännu. Men börjat löpträna lite försiktigt ändå. Gäller att få in den där rutinen.

måndag 11 maj 2015

Rivningshotat i Luleå

Har blivit inblandad i flera ärenden nu med rivningshotade hus, plus att min grundanställning ju handlar om att dokumentera hus i Kiruna som just ska rivas. På de andra jobb jag haft så har jag aldrig jobbat så mycket mot kommuner och PBL som jag gör här, men det är otroligt roligt, om än deprimerande. Jag antar att jag fortfarande har som mål att få bli kommunantikvarie en dag. 

Här idag fick jag kasta iväg ett yttrande rörande Svartöstaden, hektiskt som attan och jättekänsligt. Vi kan som museum yttra oss om kulturvärden, men detta handlar också om sociala värden, säkerhet och miljö/hälsa. Svartöstaden är inte idealiskt att bo i pga av närheten till tunga industrier, men Svartöstaden är så otroligt speciellt pga av just industrierna och att stadsdelen byggdes upp som kåkstad: en av de mest välbevarade som finns kvar i Sverige idag. 

Husen vi tittar på nu, som är rivningshotade är...
...det gråa hyreshuset till höger...
...den här fina gården som kallas Ängesbygården (byggd 1899)...
...samt dessa hyreshus. 

Men det är inte bara de direkt rivningshotade husen som är i dåligt skick. Blir så ledsen av att se sådant här. 

Pass 2

Löppass två idag, springer 1 min + går 1,5 minut * 8 ggr. Meningen är att jag ska kunna springa 5 km (30 min) efter 8 veckor med detta pass. Tänker i varje fall kämpa. För vill orka detta. Komma igång med träningen igen. Jag mår så mycket bättre när jag får träna.

En sak som är så trist bara är att min tinnitus är illa just nu, och jag vill ha musik när jag tränar. Hade riktigt lågt ljud idag, men det ilar ändå i öronen nu, suck! Men men, kan inte göra så mycket åt det. 
Kämpar vidare! 

Ps. Vart har Linas matkasse tagit vägen?! Ovanligt sen idag! 

Fullspäckad helg i bergslagen

Det var planerat sedan länge att jag skulle åka hem till Dalarna den förra helgen. Tanken var från början att jag skulle ha mina semestervec...