söndag 30 augusti 2015

Första buggkursen

...för säsongen och det var såååå roligt. Riktigt drygt, men det ska det väl vara när man går Lila som är fjärde fortsättningskursen. Galet duktiga dansare med och framförallt är det förarna jag lägger märke till. Vi gick igenom grunderna igen och hade intervaller på slutet. Och ja, intervaller är precis så drygt som det låter, men ack så roligt! Och jag är så glad att jag "nästan" orkar. Och jag fick beröm för ett steg som jag gör bra, men sanningen är den att jag är bra om jag får dansa med en bra och tydlig förare. Och löpningen ska jag fortsätta med, för konditionen lär bli bättre lite snabbare än dans på söndagar (och torsdagar) kan ge mig!
Så fin sensommarkväll på vägen hem - för jo, jag cyklade och i morgon ska jag cykla till jobbet också! 

lördag 29 augusti 2015

Uppmuntring

När jag klarar av att springa 5 km i sträck så ska jag tillåta mig att köpa ett klädesplagg från Bloomingshop (http://www.bloomingshop.se)!

Antingen ett par byxor i stil med dessa:
Eller en klänning i samma stil som denna: 
(Men inte denna, så hoppas det kommer fler innan jag ska beställa, vilket det borde hinna göra eftersom jag knappt springer 1 km i sträck ännu)! 

Låter bra att ha lite mutor tycker jag. Ska sätta upp lite andra belöningsmål sen också, men berättar mer om dem senare.  

Hemma i Luleå igen och har en lugn dag med städning, tvättning och filmtittande. Kom just in från dagens löprunda som gick bra. I morgon börjar buggkursen och på måndag tänkte jag faktiskt försöka träna på gymmet igen, fixa träningskortet och friskvårdsbidraget så det blir ordnat. Förra helgen städade jag ur min garderob och sparade 2 kjolar och ett par byxor med ultimatumet att kan jag inte ha dem innan jul, så ska jag ge bort dem och jag vill kunna ha dem, för det är fina kläder! Så nu ska jag komma igång med träningen på allvar och det är så himla roligt när jag börjar se resultat, som med löpningen nu. 

I övrigt då, inget särskilt, mer än att det "bara" är 2 veckor kvar till Ö-viks maran nu. I början av veckan hade jag skjuts, i torsdag hade jag ingen skjuts, men idag igen har jag skjuts. Så nu hoppas jag att det håller sig så! I övrigt blir det en busy september som kommer avslutas med Byggnadsvårdskonvent i Mariestad och mostermys med min systerdotter Meja (som kommer vara 4 månader då - tiden går så fort) i Örebro! Förresten sa Sophie häromdagen att jag borde kika in Ölandsveckan till nästa sommar, att den faktiskt är "lite" roligare (läs något mindre fylla och moderna dansband vilket leder till generellt bättre dansare som åker dit - var det så?!) än dansbandsveckan. Intressant...

Uppdatering: ...och där försvann min skjuts till Ö-vik igen!
Uppdatering söndag: ...Och där har jag skjuts igen...

onsdag 26 augusti 2015

Vart finns det någon som duger...

Håll tummarna att tåget är i tid i morgon när jag ska hem. För i så fall hinner jag på höstterminens första danstrivselkväll, dansabstinensen ni vet, trots att jag dansade i fredags! På söndag börjar buggkursen också...ska bli spännande och otäckt - för jag har usel danssjälvkänsla just nu, men också såååå himla roligt! 
Var ju på Blender i fredags och jag gillar dem. De är dansanta och duktiga musiker och ett par av dem är riktigt söta (om än RIKTIGT unga också, men ögongodis hos flirtiga dansbandsmusiker är faktiskt ganska roligt)! Dansen gick det som sagt lite sisådär med, folk jag dansat bra med tidigare gick det sämre med nu, men också lite tvärtom! Sen kan det ha berott på att jag var jättetrött också, jag hoppas det. Men jag fick höra och dansa till mina favoritlåtar med dem, såg att jag inte var den enda som sjöng med också :-) 

Sista kvällen i Kiruna (ska jobba en stund i morgon också innan tåget går) och det blir ännu en föreläsning ikväll. Hade något med normer att göra, väldigt intressant lät det i varje fall. Får återkomma med en recention sen. Först nu ska jag och Sophie iväg och äta tidig middag på Arctic thai. 

måndag 24 augusti 2015

Sista veckan i Kiruna på en månad ungefär

Idag fick vi ta bussen till Kiruna då tågen var inställda på grund av växelbyte. Det gick bra det också, men tog längre tid och nackdelen är att jag inte kan jobba eller läsa på en buss. Så tur jag hade en ljudbok att lyssna på, sen sov jag lite också eftersom bussen gick kvart i sex i morse. Bussen körde över Jokkmokk, så det blev en hel del fina utsikter på vägen och så fick jag se två ståtliga renar med stora horn; det är ju höst snart. Löven börjar lite sakta färgas gula, men än är det väldigt grönt! 

Denna gång har jag Sophie med mig också, vilket känns skoj. Det är också ett kulturevenemang i bl.a. Stadshuset denna vecka och idag var vi och lyssnade på Lars Isestig berätta om sitt barnboksprojekt som ska utspela sig i Kiruna stadshus och delas ut till alla förskolebarn i först och främst malmfälten! 
Illustrationer till ett annat projekt av Lars.

Han har stora idéer, ville ha mycket tips och inspiration till idéer. Så hade han frugan och yngsta sonen med sig också. Frugan som är inredningsarkitekt i grund och botten och jobbade med gestaltning i barnmiljöer för olika ställen, lät himlars roligt! 
Efter föreläsning följde jag och Sophie med dem på Spis och drack lite gott och pratade en massa. Urtrevliga var dem och det ska bli kul att följa detta projekt.  

Älskar kvällar som dessa och älskar att umgås med kreativa och duktiga människor.  

torsdag 20 augusti 2015

Knottplåga

Åter i Kiruna och nu börjar jag tröttna på hotellivet. Så nästa vecka blir den sista på vift på ett tag. Behöver få landa hemma i Luleå, knappt varit där sen juni och tids nog blir det mycket resor igen. Men inventeringen är inte klar. Denna vecka har ägnats åt den mest fullpackade våningen - den under entréplan.
Hann inte färdigt, så får ägna halva nästa vecka åt detta plan också!

Gillar ju Kiruna jättemycket, nu när solen skiner från klarblå himmel så synns ju fjällen i horisonten hela tiden. MEN, Kiruna har drabbats av någon form av knottplåga och jag blev rejält biten här i tisdags.
De värsta, de där som svärmar kring dig om du råkar stanna till en sekund, sätter sig på dig, kryper runt - de tror jag inte bits, men dem är så äckliga. Avskyr insekter, vad ska de va bra för?! 

Idag hängde jag med Clara och lite annat kulturfolk på kommunen ut på utflykt på eftermiddagen. De skulle bort och kika på vagnen som skjutsade Hjalmar Lundbohms lik från tågstationen till hans begravningsplats vid Kiruna kyrka efter att han dött på 1920-talet. 

Tror de planerar inför kulturarvsdagen som faller in i september bl.a. Jag hängde inte riktigt med i allt, brottades mest med knott! På hemvägen tog vi vägen genom Järnvägsparken, upp för ravinen! Vackert som attan en dag som denna! 

Men efter denna färd kände jag mig färdig, både i huvudet och kroppen. Så gick till Ica och köpte en glass och en påse godis och ligger nu hemma på hotellsängen och vilar.

Ska iväg och köpa lite middag sen, men annars blir det en lugn eftermiddag. 

Längtar hem... 

torsdag 13 augusti 2015

I morgon fyller jag år

Det är dags igen nu. En både jobbig och rolig dag. Jag är så glad att jag har mamma här och att vi har planer i morgon, och att det blir kalas på lördag där de flesta av mina närmsta vänner kommer. Det blir bra, eller hur?! 

måndag 10 augusti 2015

Mer trött efter en helg

Jag är jättetrött och ska faktiskt för en gångs skull försöka komma i säng tidigt. I morgon ska jag cykla till jobbet för första gången. Debutturen. Blir spännande.
Alltså jag är så glad att jag åkte och dansade igår. Det är helt galet vad jag behöver dansen, hur jag är glad i flera dagar efteråt, men att jag alltid sjunker igen från det höga och behöver åka iväg igen. Det går så bra med foxen nu, sämre med buggen, men foxen är så himlars rolig att det inte gör så mycket. Så till vida att jag får de där danserna som just är bra, eller att jag dansar med någon trevlig. Jag gnussade mycket igår, övar vidare och jag tycker att det går bättre och bättre!

Bör snart få reda på om jag får dansa buggkurs i höst igen. Flera dumma saker som jag gör som jag måste öva bort, som den här handen som slänger och att jag svänger för mycket. Orken övar jag upp med löpning, så tänker hålla i den träningen. 

Födelsedagsveckan startar i morgon. Mycket att fixa och jag börjar med att klippa mig. Vi får se om det blir en stor förändring eller ej! 

Men nu blir det God natt! 

fredag 7 augusti 2015

Ett litet hei och en liten melodi


Hörde den här låten på radion för ett par veckor sedan och älskade det folkmusikiga i den - ja, den är väldigt Irländskt inspirerad tycker jag, men det är ju på sätt och vis mycket av den moderna folkmusiken i Norden/Skandinavien. En riktigt fin gråtlåt (vals) är det i varje fall.

Fram tills igår så hade jag verkligen sett fram emot att få åka på dans ikväll. Finix som spelar och dem har jag inte dansat till sen i vintras, men nu blir det inte så. Jag är med i en samåkningsgrupp på facebook för dansare i Luleå och för det mesta har jag lyckats hitta skjuts där, men denna gången gick det inte alls. Det som gör mig lite ledsen är att andra som skriver samma fråga till samma dans blir erbjudna, så nu tänker jag ju att folk antagligen inte vet vem jag är och därför inte erbjuder. Av dem jag känner som jag åkt med så är det egentligen bara en som bott åt ungefär samma håll som mig och han ska tyvärr flytta snart så jag är lite rädd för att det kommer bli ännu svårare fram i höst. Är folk väldigt rädda att erbjuda skjuts till sådana de inte känner?! Eller så får jag flytta ut till Gammelstaden där dansfolket bor.

Nu gör det dock i slutändan inte så mycket för jag hörde av mig till Sophie igår och frågade om hon skulle till Bredsele i morgon vilket hon skulle och även ta med sig sambon. Frågade lite försiktigt (ja, hon listade förvisso ut det också) om jag kunde tänkas få sova hos dem den natten, och det fick jag. Så istället för Käckis och Finix idag, så blir det Bredsele och Voyage i morgon istället. Har aldrig varit i Bredsele och dansa så det ska bli riktigt skoj. Finix får jag vänta med till Ö-vik då antar jag =/

Så här i efterhand ska jag nog tacka och ta emot för behöver få sova ut i natt i min egen säng. Blir en lugn kväll hemma framför teven, ska beställa kläder från Ellos och bara mysa - hoppas jag.

Hör ni, vart ska jag resa i höst/vinter? Känner ni någon som skulle vara öppen för att guida mig i valfri spännande Europeisk stad?!

tisdag 4 augusti 2015

Ibland tar livet andra vägar...

Fick reda på något idag som gjorde mig så glad. Men nu har jag svårt att ta tag i jobbet igen. Tänker för mycket. Funderar för mycket. Känner mig också så nervös inför jobbet. Skulle behöva sortera saker i lugn och ro få lite distans till det jag behöver göra, det är så mycket och jag har inte koll på det. Drack en kopp kaffe och det är nog orsaken till varför jag känner mig så uppeivarv. Skulle kunna ta en valeriatablett, men då blir jag trött, trots att den ska lugna. 

Är ledsen på mitt hotell för jag kan inte ladda min dator. Den gör så att elen slår av från mitt rum, varför blir det så och kan göra något för att motverka det? Vill kunna se på film på datorn! 

måndag 3 augusti 2015

En framtida möjlighet

En bok jag sett fram emot att läsa länge är Tredje principen, skriven av Anna Jakobsson Lund. Detta framförallt på grund av att jag och Anna nästan alltid kommenterade samma frågor på Bookworms unite - en Facebooksida, och inte bara att vi kommenterade samma sak, vi tycktes även gilla och rekommendera samma böcker. Att Anna själv höll på att skriva en egen dystopi-trilogi var något som dök upp efter ett tag, framförallt när jag beklagat mig över varför det inte fanns några riktigt punkiga feministiska dystopier utan kletiga triangeldraman, och hon skrev att hon hoppades att det var en sådan hon höll på att skriva. Sen dess har jag hängt med i både hennes (och de andra Annornas) blogg och facebook-sida, så har blivit otroligt nyfiken och haft kanske lite för stora förväntningar på denna bok.

Nu har jag då äntligen läst den och i mångt och mycket är den verkligen så bra som jag hade hoppats, men jag vill ha mer. Åh, vad jag vill veta mer om Leymah, Ava och Levi, deras bakgrund, deras liv, om den här världen de lever i. Berättelsen utspelar sig i en obestämd framtid där krig och sjukdomar utarmat och förstört världen, där systemet styr och förbjudit all form av religioner eller ideologier - som de anser var orsaken till varför världen föll samman. Likt Divergent-serien delas folk in i olika klasser beroende på vad de har en fallenhet och kunskap för och likt Hungergames är riket indelat i olika zoner. Världen känns trovärdig och det känns spännande att vi tillåts försöka lista ut vart karaktärerna befinner sig och att vi ständigt påminns om en tid före krigen. För skådeplatsen är ett landområde som tidigare var Europa och allt eftersom boken fortlöper så hamnar vi på de nordligaste, kallaste, snöigaste och mörkaste breddgraderna.

Det ska bli spännande att följa denna bokserie, att få lära sig mer om denna värld och få reda på vad det slutgiltiga målet med berättelsen kommer att vara. För en anar att huvudkaraktärerna kan vara något stort på spåren, men vad?! Och hur tusan ska de kunna utmana systemet med tanke på den övervakning som finns?! Men Anna, jag tror faktiskt att du vågar skriva längre scener, ibland tycker jag vi lämnar dem lite för snabbt. =)

Fullspäckad helg i bergslagen

Det var planerat sedan länge att jag skulle åka hem till Dalarna den förra helgen. Tanken var från början att jag skulle ha mina semestervec...